Skip to main content

Waarom een aparte dag- en nachtcrème gebruiken?

dag -en nachtcrèmeWaarom een aparte dag- en nachtcrème gebruiken?

Veel vrouwen vinden het vervelend om meerdere potjes crème in de badkamer te hebben staan. Voor sommige is een potje crème al voldoende. Er zijn crèmes die u voor zowel overdag als ’s nachts kunt gebruiken. Deze crèmes worden ook wel 24-uurs crèmes genoemd. Wilt u uw huid echter optimaal verzorgen, dan adviseren wij u om een aparte  dag- en nachtcrème te gaan gebruiken.

Waarom is het beter om te kiezen voor een dag- en nachtcrème:

  • Bescherming

Een dagcrème is bedoeld om uw huid in balans te houden gedurende de dag. Uw huid krijgt dagelijks veel te verduren.  Denk aan milieu invloeden, make-up, zweten, stress, medicijnen, voeding, verwarming en airco. In sommige dagcrèmes zit een lichte spf factor in. Deze dagcrème is bedoeld om onze huid te beschermen tegen de zonnestralen

  • Herstellen

Een nachtcrème is over het algemeen wat vetter dan een dagcrème. Dit heeft te maken met de extra voeding- werkstoffen. De schade van overdag ’s wordt s’nachts herstelt. Zo houd u de huid in balans en treedt er minder snel huidveroudering op.

  •  Bioritme

U zou het misschien niet zeggen, maar gedurende de nacht is onze huid het actiefst. In de praktijk betekent dit dat uw huid gedurende de nacht de werkstoffen zes keer beter opneemt dan overdag. Daarom is het niet erg om voor het slapen gaan een vette crème aan te brengen. Merkt u tijdens het opstaan dat uw gezicht toch nog een beetje vettig is. Dan is de crème iets te vol voor uw gezicht en kunt u beter overgaan  naar een luchtigere nachtcrème.

  •  Zonnefactor

In sommige dagcrèmes zit een milde zonnefactor. Wanneer u geen last hebt van huidproblemen, zoals pigmentvlekken, rosacea etc., dan is dit over het algemeen voldoende. Dit geldt natuurlijk niet wanneer u uitgebreid in de zon gaat liggen. Bij veel contact met de zon. Is het altijd aan te raden om een aparte Spf factor 30 of 50 voor het gezicht te gebruiken.

Kunt u wel wat advies gebruiken over welke dag-en nachtcrème geschikt is voor u huid.  Neem dan gerust contact met ons op.

Babor Institute Kinghs Hair & Beauty Care Hilversum

035-6243100 of contact@kinghs.nl

Leave a Reply