Wat is een Microdermabrasie & Ultrasound behandeling?

Een huidverbeterende Microdermabrasie behandeling is een intensieve mechanische peeling waarbij de dode huidcellen van de bovenste huidlaag worden verwijderd. De afvoer van dode huidcellen vertraagt naarmate we ouder worden.

Hierdoor stagneert het natuurlijke peelingproces van de huid en de dode en beschadigde huidcellen blijven vastzitten op de huid. Ook invloeden van de luchtvervuiling en slechte eetgewoonten blokkeren de huid in haar natuurlijke peelingproces.

De fijne microkristallen geven geen beschadiging op de huid, het apparaat kunnen wij nauwkeurig afstellen voor ieder huidtype. De intensieve peeling zorgt in de diepte van de huid voor een optimale regeneratie en cel vernieuwing. Het resultaat is direct zichtbaar, zelfs al na 1 behandeling.

Hoe werkt een Microdermabrasie & Ultrasound behandeling?

Met behulp van een vacuümpomp worden er fijne inonen-kristallen op de huid geblazen. Deze fijne ionen-kristallen zijn gemaakt van aluminiumoxide die geen beschadigingen geven aan de huid. Wanneer de ionen-kristallen neerkomen op de huid, worden de dode huidcellen losgemaakt, en door de vacuüm opgezogen. Microdermabrasie werkt op de bovenste huidlaag en zorgt voor een betere doorbloeding en stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen. Een intensieve peeling voor een zichtbaar gezonde en gladdere huid!

Wanneer heeft een microdermabrasie behandeling effect?

U zult altijd direct resultaat zien wanneer u een microdermabrasie & Ultrasound behandeling ondergaat maar u ziet het vooral bij:

  • een vermoeide huid
  • een rokershuid
  • een verouderde huid
  • een slecht doorbloede huid
  • een huid met grove poriën en littekens
  • een huid bij elasticiteit vermindering
  • een onzuivere huid, acne met mee-eters

Ook zijn er contra-indicaties waarbij wij uw huid niet kunnen behandelen met een Microdermabrasie behandeling zoals bij actieve acne, een verbrande huid door de zon, een koortslip, psoriasis, eczeem, herpes en bij rosacea.

Hoe reageert de huid op de microdermabrasie?

Na de behandeling Microdermabrasie kan de huid tijdelijk droog aanvoelen en licht rood van kleur zijn. Dit komt omdat de doorbloeding van uw huid is gestimuleerd en de cellen weer zijn geactiveerd. Na een behandeling moet u er  op letten dat u niet in de felle zon gaat zitten. Een goede zonverzorging van dr Babor Spf50 voor dagelijks gebruik is een must!

Wat doet Ultrasound voor uw huid?

Ultrasound werkt door hoge geluidstrillingen. Deze trillingen geven in de onderste huidlagen van de opperhuid een micro-massage waardoor de huid geactiveerd wordt en geopend wordt. De huid in staat de werkstoffen nog beter en dieper op te nemen.

De huid werkt door deze behandeling van binnenuit aan herstel en cel vernieuwing. Door de geluidsgolven worden ook spiertjes gestimuleerd, waardoor de huid een betere doorbloeding en zuurstofopname krijgt. We gebruiken de Ultra sound na elke Microdermabrasie behandeling.

Welk resultaat behaald u met Microdermabrasie behandeling?

Voor het optimale resultaat adviseren wij minimaal 4 tot 6 behandelingen, waarbij wij elke 2 tot 3 weken een afspraak maken. Het is belangrijk dat wij alle behandelingen direct inplannen en dat de tussen posen niet langer zijn. U zult zien dat uw poriën minder grof worden, fijne rimpels en pigmentvlekken vervagen. Uw huid zal er egaler en gladder uitzien.