Welke zonnebrand creme kan ik het beste gebruiken?

By 30 april 2018mei 22nd, 2018Geen categorie, Schoonheidssalon

Wat moet u weten over het zonnebaden?

De dagen in Nederland worden steeds mooier en de vakantie staat weer voor de deur. Hoe fijn is het dan om de hele dag met uw gezicht in de zon te zitten? Toch heeft het zonnen ook zo haar mindere kant, want helaas is ze niet altijd goed voor u. Voordat het net iets te hard gaat en u s’avonds thuis met een te rood gezicht of lichaam loopt, heeft Kinghs Hair & Beauty Care een aantal punten voor u op een rij gezet die handig zijn om te weten over het zonnen.

1. De juiste voorbereiding
Twee weken voordat u op vakantie gaat of dat het stralend weer wordt in Nederland, kuntu uw huid alvast voorbereiden. Uw huid loopt straks minder kans op op schade, en kleurt uw huid snel, mooi en egaal bruin. U kunt uw huid voorbereiden door haar 1 á 2 keer per week goed te scrubben. Zo verwijdert u alle dode huidcellen en daardoor is de kans op vervellen ook minder. Breng elke dag een herstellende, hydraterende bodycrème aan. Ook zijn er producten met antioxidanten en met stoffen waardoor uw huid sneller bruint. De after-sun repair lotion van Babor is hiervoor een ideaal product. Het mag dan after-sun heten wat suggereert dat het alleen voor na het zonnen is, maar deze heerlijk geurende lotion hydrateert. Het product zorgt ervoor dat de huid niet veroudert en dat uw huid een mooi egaal bruin tintje behoud.

2. Welke factor is goed voor mijn huid?
De trend van 2018: gooi die factorangst overboord. Zelfs met factor 30 word u nog mooi en egaal bruin. Wat veel mensen misschien niet weten is dat geen enkele filter 100% beschermt, ook niet SPF 50. Voor de lichte Europese en Aziatische huidtypen is SPF 30 een prima standaard. Het heeft ook weinig zin om op de helft van u vakantie over te stappen naar een lagere factor. U wordt mooi bruin als u met een Spf 30 blijft smeren.

3. Hoeveel mag ik gebruiken?
Ter grote van 1euro creme is voldoende voor uw hele gezicht. Dikker insmeren is overbodig en zonde van het product. Herhalen is de kracht het liefst om de 2 uur.

4.Hoe vaak moet ik me insmeren?
Het verstandigst is om elke 2 à 3 uur uw zonnebrand bescherming opnieuw aan te brengen. Na het aanbrengen neemt de werkzaamheid van de filters af en dan bent u minder beschermd. De meeste zonnefilters hebben 1 tot 1 ½ uur nodig om goed in te werken. Ons advies daarom is smeer u thuis  na de douche al in, want bent u eenmaal op het strand dan weet u zeker dat u meteen goed beschermd bent.

5. Bruin in de schaduw
Omdat ruim 80 procent van de UV-straling wordt weerkaatst via het zand richting uw huid, uw huid wordt ook bruin als u op het strand onder een parasol ligt. Op het water, in een bootje of een luchtbed vang je het meeste UV: het wateroppervlak reflecteert zo’n 50 procent. Wilt u zo min mogelijk zon pakken? Dan is onder een parasol de plek voor u!

6.Houdbaarheid van het Zonne product
Dat ene flesje zonnebrandcrème gaat niet jaren mee. Zeker bij bepaalde chemische filters neemt de werking sterk af na 12 maanden. Wij raden daarom aan om ieder jaar nieuwe zonnebrandcrème te kopen. Zowel voor het gezicht als voor de body.

7. Welke voedings waren kunt u het beste eten?
Door het eten van tomaten, wortels, rode bietjes en broccoli kunt u u ook beschermen tegen Uv-stralen. U heeft dan wel een flinke dosering nodig, maar mocht u in de zon op een terrasje zitten, dan weet u wat u moet bestellen.

Een heerlijke Zomer Periode toegewenst!

Vriendelijke groet,

Kingh’s Hair & Beauty Care Hilversum.

Leave a Reply