Skip to main content

Kalknagels, Likdoorns en Eelt op uw Voeten

Kalknagels, Likdoorns en Eelt op uw voeten.

 

Wat zijn Kalknagels?

Een grote groep mensen komt vroeg of laat in aanmerking met kalknagels. Kalknagels zijn in principe vrij onschuldig, ze worden veroorzaakt wanneer schimmels de nagel of huid binnendringen. Hierdoor ontstaat een (schimmel)) infectie, daarom wordt een kalknagel ook wel schimmel nagel genoemd! Kalknagels zijn vervelend, lastig en de oorzaak van veel schaamte. U kunt er zelf veel aan doen om de aandoening te voorkomen, let u vooral op u hygiëne en een behandeling is essentieel om een kalknagel te behandelen. Voor meer informatie over de oorzaak, kenmerken en behandeling van kalknagels neem gerust contact met ons op, want u hoeft zich niet meer te schamen voor uw voeten!

 

Wat zijn Likdoorns?

Wist u dat een likdoorn ook wel een Eksteroog wordt genoemd. Likdoorns zijn kegelvormige naar binnen groeiende verdikkingen van de opperhuid. Ze ontstaan door druk, meestal op plaatsen waar de beenderen wat uitsteken. pedicure likdoornOmdat ons lichaam zich altijd probeert te beschermen tegen letsel, wordt de huid op die plaats dikker. Likdoorns kunnen overal op de voet optreden, maar ook tussen de tenen. Een likdoorn voelt meestal hard aan en in het midden lijkt het op een pit vorm. Likdoorns zijn moeilijk zelf te verwijderen en kunnen zeer pijnlijk en branderig aan voelen.  Vrouwen hebben vaker last van likdoorns dan mannen. De reden hiervoor is dat veel vrouwen te nauwe schoenen dragen, waardoor er een likdoorn bovenop het teen gewricht kan ontstaan. Wanneer een likdoorn steeds pijnlijk wordt, adviseren wij u om een pedicure behandeling af te spreken.

Wat is Eelt?

Eelt is een plaatselijke verdikking van de hoornlaag, de bovenste laag van de opperhuid. En dun laagje eelt op de voeten is normaal. Eelt op de voeten kan over het algemeen geen kwaad, maar het is niet zo mooi om te zien. Eelt heeft een geelachtige kleur. Bij een dikkere eeltlaag kan de kleur wat glazig zijn, de huid is hard , verdikt en voelt ruw aan. Door een scrub te gebruiken verwijderd u niet alleen de dode huidcellen, maar uw voeten worden ook nog eens lekker zacht. Smeer uw voeten in met de repair voeten crème van Babor, zo blijven uw voeten nog zachter aanvoelen. Bovendien krijgt de buitenste laag zo geen kans om te verharden. 

Laat uw voeten wat vaker behandelen door een pedicure om pijnlijke voeten te voorkomen!

Wanneer maakt u een afspraak?

Leave a Reply