Skip to main content

Statisch haar wat kan ik er aandoen?

By 19 november 2016december 6th, 2016Geen categorie, Kapsalon

 Statisch Haar wat kan ik er aan doen?

Waarom ontstaat statisch haar nou altijd in de winter, en wat kunt u er aan doen om het tegen te gaan.statische-haren
Statisch haar hoort bij de winter. Buiten wordt het kouder, binnen gaat de verwarming weer aan. Truien knetteren als u ze aantrekt en uw haren plakken aan u gezicht. Kou en warmte van de föhn, droge lucht van de kachel binnen, zorgen ervoor dat u haar uitdroogt. Daardoor raakt het statisch geladen, uw haar staat onder stroom. Wanneer er wrijving plaatsvindt tussen twee materialen die  van elkaar verschillen, zoals uw haar en u borstel dan vindt er een uitwisseling van elektronen plaats. Het ene materiaal trekt de elektronen aan en wordt daardoor negatief geladen b.v uw haren en het andere materiaal verliest elektronen en wordt daardoor positief geladen, zoals u borstel, of de lucht. Normaal gesproken verdwijnt de negatieve lading vanzelf weer uit uw haar. Het sleutelwoord bij statisch haar is dus eigenlijk vocht. Wanneer uw haar uitgedroogd is ontstaat er meer statische elektriciteit.

Tips om statisch haar tegen te gaan

Hou het vochtgehalte van uw haar op peil en zorg dat uw haar genoeg vocht bevat. Dit kunt u al doen door uw haar een klein beetje nat te maken. Door olie op nat haar aan te brengen sluit je het vocht in. Het regelmatig gebruik van een hydraterende conditioner is aan te raden.

Vermijd warmte-apparaten

Het is beter om het gebruik van u föhn of krultang te minimaliseren, deze drogen uw haar uit. En mocht u uw haren willen föhnen breng dan een versteviging of gel aan om de haren te beschermen tegen de hitte van de föhn. Wat ook minder goed is voor u haar is de kachel. Door de warmte van de kachel wordt de lucht droog, de lucht onttrekt daardoor ook nog eens vocht aan uw haren.

Verzorging van statisch haar

Het is belangrijk om uw haren tijdens de winter periode goed te verzorgen. Droog haar wordt makkelijker statisch. Gebruik dus liever geen shampoos die u haar te veel uitdrogen, maar kies voor goed verzorgende hydraterende producten. Verwen uw haren 1 tot 2 keer in de week met een hydraterend masker.

Kies de juiste borstel en of kam

Er zijn speciale borstels en kammen op de markt die statisch haar tegen gaan. Vaak zijn ze gemaakt van speciale materialen die voor minder wrijving zorgen. Gebruikt u liever een kam? Vermijd dan een plastic kam, maar kies voor een houten variant.

Let op met sjaals en truien

Ze houden u misschien lekker warm, maar sjaals, truien en vesten bestaan vaak uit materialen die vocht uit uw haren halen. Ga liever voor katoenen of gladde materialen. Vermijd wol. Wil u geen afscheid nemen van u favoriete sjaal of  lekkere dikke trui. Draag uw haar omhoog, zodat het niet in contact komt met het materiaal wat ervoor zorgt dat u statische haren krijgt.Kinghs_KerasilkControl_Goldwell

 

Met vriendelijke groet,

Kinghs Hair & Beauty Care,

Winkelcentrum Heigalerij Hilversum

Leave a Reply