Een droge huid en onaangename jeuk

 

Een droge huid en onaangename jeuk

Een droge huid en onaangename jeuk dat komt in herfs/winter periode veel meer voor dan in de bijvoorbeeld in zomer. Onaangename jeuk is een symptoom dat bij neurodermetis op de zenuwen kan werken. Een dag aan zee kan wonderen verrichten. Maar helaas is de zee niet altijd in de buurt.  Dagelijkse goede verzorging voor uw huid, lees dan onze tips.

Voeding bij neurodermitis

Een plan voor de juiste voeding bij neurodermitis is er helaas niet omdat bij elke getroffene de oorzaak van neurodermitis iets anders kan zijn. Een paar algemene tips die tot een mogelijke verbetering kunnen komen.

Eet gezond door een lichte en zoveel mogelijk gevarieerde keuken en ga voor biologische levensmiddelen. Dit vermijdt eenzijdigheid en daarmee eventueel verbonden verschijnselen van tekorten.

Zie zoveel mogelijk af van histaminerijke levensmiddelen, zoals oude kaas, salami, gerookte vis of rode wijn. Let op: ook enkele groentesoorten bevatten veel histamine! Hiertoe behoren spinazie, avocado, tomaat & zuurkool. In het algemeen geldt trouwens: hoe langer houdbaar en ouder een voedingsmiddel is, des te hoger is het histaminegehalte.

Suiker is bij neurodermitis meestal ook niet bevorderlijk. Zoet uw spijzen met natuurlijke alternatieven.

Drink minstens 2 liter water per dag. Water is belangrijk voor de afbraak en afvoer van histamine.

Stressvermindering bij neurodermitis

  • Regelmatige beweging en ontspanning helpen stress te verminderen. Daarnaast kan zo het verzwakte immuunsysteem worden versterkt bij lichte neurodermitis.
  • Doe regelmatig aan sport en kies een sport uit waarbij u kunt ontspannen en plezier kunt hebben.
  • Leer bewust te ontspannen, bijvoorbeeld door meditatie of yoga.
  • Ook uw instelling kan een grote invloed op de neurodermitis hebben. Probeer daarom een positieve levensinstelling te krijgen.
  • Slaap voldoende.
  • Alleen zo kunnen uw lichaam en uw huid zich herstellen en regenereren.
  • De zoute zeelucht doet uw huid goed.

Speciale verzorging bij neurodermitis

Een droge huid en onaangename jeuk

De verzorgingsproducten van DOCTOR BABOR Neuro Sensitive Cellular ondersteunen de gevoelige huid in het gezicht met neurodermitis ook tijdens de periode zonder symptomen. De Doctor Babor Neuro Sensitive Cellular producten zijn zonder geur-kleur en conservering middelen. Bovendien zorgen deze fijne producten voor een weldadig welbevinden.

Leave a Reply