Skip to main content

Welke Foundation past het beste bij mijn Huid?

By 25 november 2015maart 1st, 2017Geen categorie, Schoonheidssalon

Welke Foundation past het beste bij mij?

Dat is denk ik wel de meest gestelde vraag die wij in de schoonheidssalon horen. Het kiezen van de juiste foundation die het dichts bij u eigen huidskleur past is best lastig. Een foundation is bedoeld om de huid te egaliseren zodat u een mooie basis heeft voor uw make-up. Het kan fijne lijntjes en rimpeltjes vervagen, en zorgt voor een stralende teint. Wanneer een foundation niet de juiste kleur heeft kan het resultaat er vreemd uit komen te zien, u krijgt dan een onnatuurlijke huidskleur.  kinghs foundation baborVeel vrouwen hebben moeite met het maken van de juiste keuze. Babor cosmetics heeft vele soorten foundations in zijn assortiment. We hebben te maken met verschillende soorten huidtypes en huidtonen (kleuren).Om u een idee te geven waar u op kunt letten, geef ik u een aantal tips.

Gewenst effect-dekkend of transparant?

Als u weinig oneffenheden op de huid heeft, en u de huid er net iets elegaler uit wilt laten zien dan kunt u  het beste voor een transparante foundation kiezen. Deze geeft een natuurlijk effect en heeft weinig dekking. Vaak zijn deze foundations vloeibaar. U kunt ook voor een getinte dagcrème of een gekleurde zonne make-up kiezen. Deze producten verzorgen en beschermen de huid.
Mocht u wel oneffenheden hebben en u wilt deze graag camoufleren, dan adviseren wij u een foundation die meer dekking geeft zodat de oneffenheden ook niet meer zichtbaar zijn. Vaak zijn de dekkende foundations verkrijgbaar in vloeibare of compacte texturen. Om de oneffenheden en de wallen onder de ogen nog minder zichtbaar te maken, adviseren wij u om een camouflage stick (concealer) aan onder de foundation aan te brengen.

Wat is de juiste kleur?

Wij kijken als eerste naar uw huid en vragen wat uw wensen zijn. Dit is het belangrijkste bij de keuze van de juiste foundation. Binnen het assortiment van Babor hebben we verschillende foundations. Kies een kleur die het beste overeenkomt met uw huidskleur en test deze op uw kaaklijn of op de kin. Wanneer de kleur samensmelt met de kleur van uw huid op uw gezicht dan heeft u de juiste kleur te pakken! De schoonheidsspecialiste test samen met u eerst de foundation op de huid voordat u het koopt.kinghs foundation babor

Donkere huid

Voor de donkere huid gebruikt u een warme bruine tint die zo dicht mogelijk bij de eigen huidskleur ligt. Bij kleur verschil in de huid adviseren wij u om de lichtere tient aan te houden. Kies dan altijd voor een dekkende foundation. Een transparante foundation kan alleen als het om een mooi egale huidskleur gaat. Mocht een foundation niet de gewenste oneffenheden weg werken, kies dan voor een camouflage stick in een kleur die dicht bij die van de foundation zit, zeker niet te licht. Ook de poeder moet afgestemd zijn op de kleur van de foundation. Transparante poeders die voor een blanke huid gebruikt worden zijn niet geschikt, dat komt door de grijze waas die ze achterlaten op een donkere huid.

Aanbrengen van foundation op uw gezicht

Om de foundation aan te brengen, adviseren wij u om dit met een platte kwast te doen. Dit voorkomt strepen en vlekken. En op deze manier kunt u precies zien waar u bent gebleven. Ook kunt u kiezen om het met de vingers aan te brengen,mocht u daarvoor kiezen doe het dan met een deppende beweging en niet gaan vegen!kinghs foundationUiteraard is een goede huidverzorging heel belangrijk! Een foundation kan veel, maar heeft zeker een goede verzorging nodig.

Laat u huid weer stralen!

Met vriendelijke groet,

Kingh’s Hair & Beauty Care Hilversum

Winkelcentrum Heigalerij Gooi en omstreken.

Leave a Reply