Skip to main content

Blauw licht en huidveroudering, wat doet het met onze huid?

Blauw licht en huidveroudering, wat doet het met onze huid?

Wanneer de meeste mensen denken aan de veroudering van de huid en de gezondheid dan zeggen we vaak dat het komt door: teveel druk, stress, zon, weinig slaap, make-up, het roken van sigaretten, medicijnen en zo zijn nog een aantal oorzaken op te noemen. Dit zijn zeker allemaal bijdrages aan het verouderingsproces van de huid, maar dat is tegenwoordig maar een deel van het verhaal.

Waarom is het blauwe licht schadelijk?

Het blauwe licht, ook wel High Energy Visible Light (HEV) genoemd, is te vergelijken met een zonnestraal. En dat kan dus ook schadelijk zijn  voor onze huid. Denk maar aan huidveroudering, fijne lijntjes en rimpeltjes, pigmentvorming, het wordt allemaal versneld door dat blauwe licht. Het blauwe licht is overal om ons heen, de stralen van de zon tot alle apparaten  die we dagelijks gebruiken. Denk u maar aan: mobiele telefoons, laptops, tablets, flatscreens en zelfs van led-verlichting. De zon geeft aanzienlijk meer blauw licht dan onze technologie, maar de hoeveelheid tijd die we dicht bij elektronische apparaten besteden neemt helaas meer toe. Door deze blootstelling aan teveel blauw licht komen nieuwe bijbehorende risico’s kijken. Dat de beeldschermen waar we dagelijks tegenaan kijken niet veel goeds doen voor onze ogen, onze concentratie en ons slaapritme dat weten we. Maar het blauwe licht uit het scherm veroudert onze huid jammer genoeg ook. Het blauwe licht zou even slecht zijn voor u huid als de uv-straling van de zon. Als het misschien al niet nog erger is. Het blauwe licht gaat namelijk dieper dan het zonlicht en heeft een negatieve impact op onze cellen.Dat betekent dat het verouderingsproces van de huid wordt versneld.

Teveel aan blauw licht versnelt het oxidatieproces. De effecten die het blauwe licht hebben, kunnen ontstekingen en beschadigingen aan onze natuurlijke huidbarrière aanbrengen. De huid is hierdoor minder in staat om water vast te houden en ons te beschermen. Een huid die zichtbare tekenen van huidveroudering vertoont.

Wat doet Babor voor onze huid?

Babor blijft meegaan met de trends en heeft in de vernieuwde producten van de Skinovage lijn niet alleen stoffen verwerkt die de cel energie bevorderen, maar ook de Blue Light Protect van cacaopeptiden, sacchariden en polyfenolen toegevoegd. Deze speciale antioxidanten beschermen iedereen die er niet onderuit kan om op een scherm te kijken of te werken.

Wat kan de oplossing zijn?

Het is belangrijk dat u uw huid iedere dag beschermt tegen negatieve effecten. Naast de dagverzorging is het ook belangrijk dat u uw huid voldoende rust geeft op het moment dat u gaat slapen. Zorg daarom voor een goed avondritueel met producten die de verontreinigde stoffen neutraliseren en de huidbarrière laag van de huid versterken tijdens het slapen. Onze huid goed huid beschermen met producten die HEV Melanine bevatten, dat helpt tegen het verouderingsproces.

Wanneer mogen we u verwelkomen, voor een behandeling!

Vriendelijke groet,

Kingh’s Hair & Beauty Care

Winkelcentrum Heigalerij Hilverum.

Leave a Reply