Skip to main content

U herkent het vast wel? Droge huid na de Zomer!

By 28 september 2015oktober 1st, 2015Geen categorie, Schoonheidssalon

Droge huid na de Zomer!

U herkent het vast wel, een droge huid na de zomer! Onze huid heeft een droge, warme tijd achter de rug. Door de vakantie en de zon heeft u misschien iets minder goed op de verzorging van uw huid gelet, waardoor het na de zomer minder prettig aanvoelt. Door de zon heeft het collageen een flinke klap gehad en is de vochtbalans in de hoornlaag verstoord. Het is belangrijk om de huid te herstellen. De tijd om uw huid te voeden en te repareren is nu, maar hoe kunt u dat het beste doen, wat heeft uw huid nodig! Als schoonheidsspecialist geven wij u graag advies hoe u het beste uw huid kunt verzorgen met de juiste producten en behandelingen!

BABOR_SKINOVAGE_PX_Still

Wat heeft u huid nodig na de zomer?

De huid kan na de zomer periode droog, trekkerig en soms ook schilferig aanvoelen. Dat is een teken dat de huid vochtarm en soms ook vetarm is. De huid laat dat zichtbaar zien en voelt niet aangenaam aan. Door een gebrek aan vocht en lipiden(vetten) gaat de huid protesteren. Er kunnen dan ook fijne lijntjes, rode vlekjes ontstaan ook lijkt de huid net op perkament.Alles wijst er op dat uw huid een te kort heeft aan vocht en lipiden. Om de vocht en lipiden weer op peil te krijgen kunt u het beste met een hydraterende crème, serum of ampullen werken. Een goede crème ,serum of ampullen bevatten de juiste voeding en werkstoffen die de huid nodig heeft om het balans in de huid te herstellen!

Peeling en of Masker

De verdikte hoornlaag die we nodig hebben om onze huid te beschermen tegen de zon, moet na de zomer dunner worden gemaakt. Dat kunt u doen op verschillende manieren.

U kunt kiezen voor een peeling met daarin een lichte korrel. De peeling zorgt ervoor dat door middel van roterende bewegingen de hoornlaag er af wordt gerult. De huid kan de voeding en werkstoffen beter opnemen.

Microdermabrassie kan ook prima worden ingezet om de verdikte hoornlaag dunner te maken. Dat gebeurd door de fijne kristallen die de bovenste laag van de opperhuid verwijderen. Lijntjes, pigmentvlekjes, oneffenheden en zon beschadigen verdwijnen en de aanmaak van nieuwe cellen worden hierdoor gestimuleerd. Een masker afgestemd op de behoefde van de huid is zeer gewenst!

 

Vriendelijke groet,

Kingh’s Hair & Beauty Care,

Winkelcentrum Heigalerij Hilversum, Gooi en Omstreken.

BB031-mild-peeling

Leave a Reply