Skip to main content

Wat is het verschil Scrub, Peeling en/of Fruitzuren?

Wat is het verschil Scrub, Peeling en/of  Fruitzuren?

Belangrijk om te weten is dat de huid zich voortdurend vernieuwd. De dode huidcellen stapelen zich op en maken de huid grauw. Daardoor worden de verzorgings producten minder goed opgenomen.
Met een scrub maakt u de huid glad op een mechanische manier. Dat wil zeggen dat u een product gebruikt, waarin fijne korreltjes worden verwerkt.
De nieuwe cellen krijgen weer ruimte en alle producten die u daarna gebruikt worden beter door de huid opgenomen. Door te scrubben houdt uw huid gezond. Gebruik de scrub één of twee keer per week. Daar teveel te scrubben en niet met de juiste fijne korreltjes kunt u uw huid beschadigen.gentle peeling babor

Hoe gebruikt u een Scrub?

 • Eerst moet je de huid goed reinigen.
 • Scrub altijd op een natte huid en maak cirkelvormige bewegingen, zonder te veel druk te zetten. Scrub ook niet te lang, dat is voor niets nodig. Wees voorzichtig rond de ogen!
 • Spoel uw huid af met (lauw)warm water.
 • Gebruik liefst eerst een serum of een ampul en nadien een dag- of nachtcreme.
 • Het is ook een mooie voorbereiding op een masker.
 • Tip! Scrub ook je lippen. Je verwijdert er losse velletjes mee en het is de perfecte voorbereiding op je lippenstift.

Welke scrubs heeft Babor?

 • Gentle peeling: 20,50 euro.
  Deze milde gezichtspeeling geschikt voor elke huid. Verwijdert afgestorven hoornschilfertjes en laat de huid weer stralen.  Voor een voelbaar soepele, gladde huid en een gelijkmatigere, verfijnde, stralend mooie teint.
 • Clean & peel mask: 20,50 euro.
  Dit reinigend masker werkt tot diep in de poriën met peeling-effect. Reduceert overtollige talg en verwijdert afgestorven hoornschilfertjes. Voor een voelbaar soepele, gladde huid en een zuiverdere en rozige teint.
 • Sugar oil peeling : 39 euro.
  Deze suiker-olie 2 in 1 peeling voor het geschikt voor elke huid. Verwijdert afgestorven hoornschilfertjes en verzorgt de huid al tijdens de peeling met waardevolle oliën.

Wat is een Enzym Peelings?

In een enzymatische peeling word vaak een combinatie van proteasen en lipasen gebruikt. Zodat de huidschilfers verwijderen en gemakkelijk loskomen van de huid. Het verschil tussen een scrub en een enzym peeling is dat de huidcellen worden verweekt en er geen korrel in zit.

Voor thuisgebruik hebben we tal van producten:

 • Enzym peeling balm: 39 euro.
  Deze nieuwe peeling is vooral voor een zeer gevoelige huid. De enzymen en een lipohydroxyzuur verwijderen de dode huidcellen en na een inwerktijd van 5 à 6 minuten zie je een stralend, verfijnd huidoppervlak.
 • Enzym cleanser: 25,90 euro.
  Deze fijnkorrelige reingingspoeder met Vitamine C heeft een  keratolytische werking. Schuim de enzym cleanser met water licht op, het reinigt op een intensieve manier. Geeft een stralend mooi, fijner huidbeeld.

Wat is een Fruitzurenpeeling?

Een fruitpeeling wordt meestal in de cabine gebruikt. Deze kan in de bijna elke behandeling ingezet worden. Maar nog mooier is het om in kuurverband te behandelen.
Door het wegnemen van de dode huidcellen heeft de huid ruimte om nieuwe cellen te vormen en stimuleert u de aanmaak van collageen en elastine.

Onze AHA (= alpha hydroxy acids = fruitzuren) peelings hebben dus een anti-age effect! AHA peeling is oplosbaar in water, en werkt dus dieper in de huid. Stimuleert de huidceldeling, huidveroudering, pigmentvlekken, rimpel, schade door de zon. De AHA peeling is effectiever dan een scrub of enzympeeling.

Welke soorten AHA peeling heeft Babor?

In de cabine hebben we de Thera-Pro-peel behandelingen. Deze behandeling kunt u 1 keer doen. Maar voor betere en mooier resultaten adviseren we om het in een kuurverband te doen van 4 of 6 behandelingen.
We gebruiken de eerste keer een lage concentratie aan fruitzuren die zacht is en kijken hoe je huid reageert. De daarop volgende behandelingen passen we de concentratie en zuurtegraad aan volgens de behoeften van uw huid.

Voor thuisgebruik hebben we tal van producten:

 • AHA peel pads: 39 euro.
  Deze zeer praktische pads zijn gedrenkt in AHA zuren. Deze laten de doffe huid stralen en bestrijden oneffenheden, fijne rimpeltjes en lijntjes.
 • AHA PEELING OVERNIGHT: 69 euro
  Dit tijdbesparend masker werkt tijdens de nacht. De fruitzuren bevorderen het natuurlijk afschilferingsproces van de huid. U wordt stralend wakker!
 • AHA 10+10: 102,00euro
  Een zeer doeltreffend fruitzuur peelinggel voor het gezicht. Onmiddellijk na het eerste gebruik ziet de huid er frisser, stralender en met een jeugdigere teint uit. Bij regelmatig, wekelijks gebruik ziet de huid er gelijkmatiger uit, zijn de poriën verfijnd en rimpeltjes gladgemaakt.

Vindt u het moeilijk om de juiste peeling of scrub te gaan gebruiken? Wij geven u graag het passende advies.
Kom gerust binnen voor meer info of  maak een afspraak: 035-6243100

Babor Institute Kinghs Hair & Beauty Care

Hilversum.

Leave a Reply