Skip to main content

Hoe komt u van die grote Poriën af?

By 14 februari 2018november 20th, 2020Geen categorie, Schoonheidssalon

Hoe komt u van die grote poriën af?

Iedereen heeft ze, Poriën in het gezicht. De een huid heeft er meer last van dan de andere huid. Maar wat doen poriën nou eigenlijk? Waarom zijn ze in het gezicht soms wat groter, wat kunt u er tegen doen?                             

Wat zijn Poriën?

We beginnen met het nieuws: Nee, we kunnen niet zonder poriën. De porie is namelijk de opening van een haarzakje en zorgt er voor dat uw huidvet (talg en zweet) wordt verspreid over uw huid. Wat ook maar goed is, want zonder kan de huid droog worden en infecties oplopen. Het goede nieuws: iedereen heeft zo’n 5 miljoen poriën op het gezicht en lichaam.

Groot, groter, groots

Met de grote van de poriën wordt u geboren, maar, in de loop van de jaren kunnen de poriën groter worden en dan worden het ook wel grove poriën genoemd. Deze zijn vaak rond de neus en op de T-zone te vinden; de plekken waar de huid vaak wat vetter is. Wanneer de huid veel talg afscheid (vette huid) staan de poriën wijd open en kunnen deze openingen snel verstoppen met talg. De oorzaak van grove poriën is ook te wijden aan het feit dat uw lijf nou eenmaal ouder wordt. De hoeveelheid collageen in de huid neemt in de jaren af waardoor de stevigheid van de poriën wandjes vermindert. Of ook wel anders gezegd de rek is eruit!

Conclusie: we kunnen niet zonder poriën. Maar soms mogen ze een beetje  minder aanwezig zijn, toch? Hier onder een aantal tips om uw huid goed te verzorgen,

1. Reinig uw Huid altijd,

Hoe laat het ook mag zijn, hoeveel Chardonnay u ook naar binnen heeft gedronken, zorg elke dag dat u uw huid goed reinigt. Het liefst twee keer per dag met een hydrofiele (in water oplosbare) olie. Dit verwijderd zowel u make-up als u overmatige talg op een milde maar zeer grondige manier. Uw poriën zijn hierna schoon en de zuurgraad van uw huid wordt niet aangetast. Dit is zeer belangrijk, want als uw huid niet door het reinigingsproduct extra wordt gestimuleerd dan gaat het meer talg produceren, dat uiteindelijk weer zorgt voor grotere poriën.

2. Scrub uw huid,

Scrub uw huid één keer in de week. En zowaar mogelijk mag het ook 2x. Met srubben maakt u uw huid gladder en maakt de randjes rondom uw poriën schoon. Scub de huid met liefde en aandacht. Dus niet boenen!

3. Verstevigen,

Wat kunt u doen om uw huid te verstevigingen,en uw huid aan het werk zetten. Dit kan door middel van de volgende behandelingen: microdermabrasie, micro needling en/of een fruitzure peeling. Door deze behandelingen worden de collageen en elastine-vezels in uw huid verstevigd en worden uw poriën zichtbaar kleiner.

Tips voor thuis gebruik:

Vermijd rijkelijke huidverzorging producten, omdat deze de poriën van de vette huid verstoppen. Neem liever lichtere gels of serums. Reinig grondig maar vermijd agressieve reinigingsproducten zoals zeep, schuim of alcoholhoudend zijn. Deze stimuleren de talgproductie en hebben dus een negatief effect op uw huid. Een fijn product dat uw huid egaliseert, matteert en de poriën fijner maakt. Dat zijn de  verzorging producten uit de Dr Babor lijn. 

Wanneer mogen wij u verwelkomen in onze salon,

Vriendelijke groet,

Kingh’s Hair & Beauty Care

Hilversum.

Leave a Reply