Skip to main content

HERKENT U HET EELTVORMING?

By 30 september 2015oktober 16th, 2015Geen categorie, Pedicure

Wat kan de oorzaak zijn van eeltvorming?

Teveel aan eelt kan verschillende oorzaken hebben. U kunt te kleine of te grote schoenen, sportschoenen en of slippers dragen. Maar ook veel staan, overgewicht door onder andere een zwangerschap en ouderdom kunnen de oorzaak zijn van teveel aan eelt. Sommige mensen hebben ook van nature een drogere en dikkere huid, waardoor ze meer aanleg voor eeltvorming hebben. Teveel aan eelt kan voetproblemen veroorzaken en zeer vervelend zijn!

Wat is eelt?

Eelt is een verdikking van de opperhuid en wordt veroorzaakt door druk en of wrijving. Door die druk of wrijving wordt de opperhuid ruwer en harder en ontstaat er eelt. Toch heeft u ook een beetje eelt nodig, het is een normaal verschijnsel en is een natuurlijke bescherming van het lichaam tegen druk en of wrijving. Overtollig eelt kan uiteindelijk wel branderig gaan aanvoelen en op den duur kunnen er klachten ontstaan. Denkt u maar aan kloven, hielkloven, stinkvoeten, likdoorns, schimmelinfectie’s. Ook is het cosmetisch geen mooi en fraai gezicht, de vrouw en of man van tegenwoordig wil toch goed verzorgde voeten hebben! Want onze voeten dragen ons hele leven, en verdienen daarom ook de juiste aandacht en verzorging.

 

Wat kunt u er zelf aan doen?

Een goede dagelijkse voet verzorging van de voeten is erg belangrijk. Na het douchen of in bad de voeten goed wassen en afdrogen, goed passende schoenen dragen en het overtollige aan eeltvorming laten verwijderen door een pedicure. Tijdens de pedicure behandeling zal de specialiste met u het behandel plan bespreken. Wanner het overtollige eelt verwijderd is , adviseren wij u om de voeten dagelijks in te smeren met de daarvoor bestemde voetencrème, deze zorgt ervoor dat de huid van de voeten minder droog gaat aanvoelen, vermindert transpiratie en voorkomt overtollig eelt. Bij een gezonde huid zal er minder snel eelt vormen!

 

WK-216_IMAGE_BABOR

Vriendelijke groet,

Kingh’s Hair & Beauty Care Hilversum.

Winkelcentrum Heigalerij, Gooi en Omstreken.

Leave a Reply