Wat is Eelt?

Eelt is een verdikking van de opperhuid en wordt veroorzaakt door druk en of wrijving. Door die druk of wrijving wordt de opperhuid ruwer en harder en ontstaat er eelt. Toch heeft u ook een beetje eelt nodig, het is een normaal verschijnsel en is een natuurlijke bescherming van het lichaam tegen druk en of wrijving. Overtollig eelt kan uiteindelijk wel branderig gaan aanvoelen en op den duur kunnen er klachten ontstaan. Denkt u maar aan kloven, hiel kloven, stinkvoeten, likdoorns, schimmelinfectie’s. Ook is het cosmetisch geen mooi en fraai gezicht, de vrouw en of man van tegenwoordig wil toch goed verzorgde voeten hebben! Want onze voeten dragen ons hele leven, en verdienen daarom ook de juiste aandacht en verzorging.

pedicure eelt verwijderen

Wat zijn Likdoorns!

Wist u dat een likdoorn ook wel een Eksteroog wordt genoemd. Likdoorns zijn kegelvormige naar binnen groeiende verdikkingen van de opperhuid. Ze ontstaan door druk, meestal op plaatsen waar de beenderen wat uitsteken. Omdat ons lichaam zich altijd probeert te beschermen tegen letsel, wordt de huid op die plaats dikker. Likdoorns kunnen overal op de voet optreden, ook tussen de tenen. Een likdoorn voelt meestal hard aan en in het midden lijkt het op een pit vorm. Likdoorns zijn moeilijk zelf te verwijderen en kunnen zeer pijnlijk en branderig aan voelen.

pedicure likdoorn

 

Behandelen van Eelt

Een goede dagelijkse voet verzorging van de voeten is erg belangrijk. Na het douchen of in bad de voeten goed wassen en afdrogen, goed passende schoenen dragen en het overtollige aan eeltvorming laten verwijderen door een pedicure. Tijdens de pedicure behandeling zal de specialiste met u het behandel plan bespreken. Wanner het overtollige eelt verwijderd is , adviseren wij u om de voeten dagelijks in te smeren met de daarvoor bestemde voetencrème, deze zorgt ervoor dat de huid van de voeten minder droog gaat aanvoelen, vermindert transpiratie en voorkomt overtollig eelt. Bij een gezonde huid zal zich minder snel eelt kunnen gaan vormen!

Behandelen van Likdoorns

Een likdoorn voelt meestal hard aan, maar er bestaan ook zachte varianten. Het is daarom soms lastig te onderscheiden of het nu om een likdoorn gaat of een voet wrat. Wanneer een kleine plek op de voet onderhevig is aan overmatige druk of wrijving ontstaat daar een extra hoeveelheid aan eelt. Door de druk van buitenaf of schoenen kan dit eelt zich niet aan de buitenkant ontwikkelen. Hierdoor wordt het eelt naar binnen gedrukt, wat een likdoorn tot gevolg heeft. Likdoorns zullen steeds blijven ontstaan als u de oorzaak niet aanpakt. U kunt uw voeten laten behandelen door een pedicure, zij kan uw likdoorn verwijderen en u advies geven. Zelf kunt u door goede schoenen te kopen of een ontlastende zooltje te gaan dragen.