Skip to main content

Wenkbrauwen shapen

Wenkbrauwen, wie vind het niet lastig om ze mooi in model te krijgen? Het gebeurd maar wat vaak dat de wenkbrauwen zijn te smal, te breed, te licht of te donker. Naast de verschillende wenkbrauwtrends is eenmaal eraf er ook echt af, uw wenkbrauwhaartjes groeien niet binnen een dag weer aan.

Wenkbrauwen zijn bepalend voor uw gezicht en uitstraling. Belangrijk is om de wenkbrauwen een goede vorm te geven die bij uw gezicht past. Veel vrouwen en mannen vinden het lastig om hun wenkbrauwen te shapen. Mooi verzorgende wenkbrauwen hebben veel effect op u gezicht. Het kan uw gezicht sprekende maken en meer uitdrukking geven.

Wij hebben verschillende vormen voor u op een rijtje gezet!

 • Langer en smaller gezicht
  Wanneer uw gezicht langer is dan dat het breed is staan wenkbrauwen die bijna horizontaal staan het beste bij uw gezicht. Bij deze vorm van wenkbrauwen wordt u gezicht optisch dan een stuk breder.
 • Rechthoekig gezicht
  Bij de vorm van een rechthoekig gezicht is de kaaklijn net zo breed als uw voorhoofd. Ga dan voor een vloeiende en ronde boog zodat u uitstraling wordt verzacht.
 • Ovaal gezicht
  Kenmerkend voor een ovaal gezicht is dat de kaak- en haarlijn net iets smaller dan uw slapen. Bij deze gezichtsvorm staat een vloeiende ronde wenkbrauw het mooist.
 • Hartvormig gezicht
  Uw gezicht is ter hoogte van de slapen en jukbeenderen breed en versmalt daarna naar een puntige kin. Volle, maar niet te brede wenkbrauwen staan u het mooist.
 • Rond gezicht
  Heeft u een vol en rond gezicht? Dan is een scherpe hoek en ronde boog wat voor u. Hierdoor krijgt u optisch een smaller gezicht door.
 • Vierkant gezicht
  Bij een vierkant gezicht heeft u  een hoekige kaaklijn en de jukbeenderen zijn ongeveer even breed als u voorhoofd. Bij deze vorm staan zachte wenkbrauwen  het mooist. Wanneer u voor een hoge boog gaat, verzacht het u uitstraling nog meer.

Verzorging van de wenkbrauwen

Belangrijk is om de wenkbrauwen goed te onderhouden wanneer u een verzorgd uiterlijk wilt is 1 x in de 4-6 weken epileren bij de schoonheidsspecialist te adviseren. Natuurlijk kunt u ze zelf tussendoor de wenkbrauwen bijhouden door iedere dag of om de paar dagen een beetje te epileren. Blijf niet te lang zelf door epileren, de ervaring leert dat op een gegeven moment de vorm en precisie weg is waardoor de oog make-up uiteindelijk ook minder mooi wordt. Het mooiste en strakste effect krijgt u wanneer u uw wenkbrauwen verft en epileert. Een liftend effect krijgt u wanneer u met een parelmoer kleurige oogschaduw de lijn onder de wenkbrauw licht aanzet. Het contrast tussen licht en donker wordt dan groter waardoor de wenkbrauw nog strakker lijkt.

wenkbrauw epileren en verven

Wanneer u weinig haargroei hebt is het gebruik van de Eyebrowgel van Revitalash of Eyebrow filler van Babor een perfecte oplossing. De wenkbrauwen worden voller en blijven langer en mooier in model zitten.

Bij Kingh’s Hair & Beauty Care in Hilversum  zijn wij gespecialiseerd in het shapen van wenkbrauwen, wij geven u graag advies welk model het beste bij uw gezichtsvorm past.

Wanneer mogen we u verwelkomen?

Vriendelijke groet,

Kingh’s Hair & Beauty Care

Hilversum.

Leave a Reply