Shiatsu Ontspanningsmassage

By 19 november 2018Geen categorie

Wat Is Shiatsu?

Shiatsu betekent letterlijk ‘druk met de vinger’ en is een vorm van manuele therapie. Shiatsu spreekt het vermogen van het lichaam aan, het versterkt de basisconditie, ontspant en kalmeert. Het activeert het lichaamsbewustzijn en de mogelijkheden om een nieuwe balans te creëren tussen lichaam en geest. Shiatsu is een behandelmethode die verlichting geeft bij allerlei klachten. Indien er geen specifieke klachten zijn, is een ontspanningsmassage ook zeer geschikt. Bij shiatsu-massage worden verschillende massagetechnieken gebruikt in combinatie met drukpunten.  Door met mijn duimen op specifieke punten druk uit te oefenen gaat u energie vrij stomen en worden blokkades opgeheven.

Oorsprong Shiatsu?

Shiatsu is ontstaan in Japan en is gebaseerd op de westerse kennis van anatomie en fysiologie en de Chinese geneeswijze. In de Chinese geneeswijze werken we met Meridianen. Meridianen zijn energiebanen waardoor energie (Qi) stroomt. Als deze Qi (energie) stagneert kunnen er diverse klachten ontstaan.

Welke Klachten zijn er?

We zien in onze salon vaak mensen die te lang met klachten zijn blijven rondlopen. Klachten waar ze maar geen oplossing voor vinden. Meestal is het zelfs niet meer duidelijk wanneer de klachten zijn ontstaan. De meest voorkomende klachten zijn:

  • Vermoeidheid
  • Hoofdpijn
  • Vaak en lang wakker liggen
  • Problemen met de stoelgang
  • Stijve nek en/ of schouders
  • Rugpijn

Shiatsu is een holistische therapie we kijken niet alleen naar u klacht maar ook naar u als persoon, want lichaam en geest zijn één geheel. Veel problemen hebben met elkaar te maken. Stress zorgt voor hoofdpijn of een slechte stoelgang, een verkeerde houding zorgt voor rugklachten en verdriet zorgt voor een slechte ademhaling. Tijdens een behandeling worden daarom ook meerdere gebieden op het lichaam behandeld.

Heeft u ergens anders last van, neem dan gerust contact met ons op om te kijken of we u zou kunnen helpen.

Hoe lang duurt een behandeling?

Een massage duurt 30-60 minuten. Ook kan alleen de rug, schouders en/of nek behandeld worden en dan duurt de behandeling 30 minuten.

Wat kost een behandeling?

In het intake gesprek bij een eerste consult zoeken we naar verbanden tussen de diverse klachten in het lichaam.

Een behandeling kost €65,-

Leave a Reply

Nieuwsbriefinschrijving

shutterstock_321522203

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang tips en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!